• Termofor z pestek wiśni AQUA

Termofor lniany w kolorze błękitnym

Kolor/Wzór
Brak towaru
95.99
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier Inpost 17
Kurier Inpost (Pobranie) 21
Dostępność Oh nie, tak nam przykro! Produkt, który chciałaś kupić aktualnie jest wyprzedany. Jeśli bardzo Ci na nim zależy, kliknij przycisk "Powiadom o dostępności". Przepraszamy ♥
Zostaw telefon

Charakterystyka termoforu:

  • Wymiary (długość x szerokość): 27x16 cm
  • Waga: ok. 500 g
  • Kolor: AQUA - niebieski, morski
  • Posiada: pokrowiec zewnętrzny szyty na zakładkę, który umożliwi łatwe ściągnięcie i wypranie;

Etyczna i ekologiczna produkcja

Nasz termofor jest naturalny, ekologiczny, w pełni biodegradowalna i bezpieczny dla alergików. Pestki wiśni pochodzą z Polski. Tkaniny użyte do produkcji spełniają standardy OEKO-TEX 100 i w większości pochodzą z Polski.

Poduszka została uszyta przez nas w Polsce mając na uwadze zasady zero waste.

Właściwości i zastosowanie termoforów z pestkami wiśni

Stosowanie termoforu z pestkami wiśni na ciepło 

Pestki wiśni bardzo szybko się nagrzewają i długo utrzymują ciepło. Rozgrzany termofor złagodzi bóle brzucha, menstruacyjne oraz reumatyczne. Będzie idealny przy bólach kręgosłupa. Świetnie się sprawdzi do rozgrzewania dłoni i stóp (szczególnie polecamy go zimą). Ciepły termofor rozluźni napięcie z mięśni, karku czy ramion. Termofor jest bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży. Pomocny będzie przy kolkach i bólach brzucha u dzieci. 

Stosowanie termoforu z pestkami wiśni na zimno 

Na zimno może być stosowany na stłuczenia, opuchlizny czy zwichnięcia, jako że przyjemnie chłodzi i działa przeciwbólowo. Można go także stosować na piekące i swędzące miejsca po ukąszeniach owadów.

 

Jak podgrzewać i schładzać lniany termofor z pestkami wiśni?

PODGRZEWANIE TERMOFORU:

SPOSÓB 1. Połóż termofor na czystym grzejniku i pozostaw na tak długo, aż uznasz, że jest on wystarczająco rozgrzany. Termofor można latem rozgrzewać na słońcu.

SPOSÓB 2. Rozgrzej piekarnik do maksymalnie 100°C. Zdejmij lniany pokrowiec zewnętrzny i umieść termofor w czystym naczyniu żaroodpornym. Gdy temperatura w piekarniku osiągnie 100°C włóż termofor w naczyniu do środka piekarnika w centralnej jego części. Podgrzewaj go przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika załóż lniany pokrowiec. Teraz możesz już korzystać z termoforu! Zalecamy stosowanie przez 15-20 minut.

SPOSÓB 3. Zdejmij lniany pokrowiec zewnętrzny i umieść termofor w czystym naczyniu. Włóż naczynie z termoforem do mikrofali, tak by termofor nie dotykał ścianek urządzenia. Podgrzewaj przez około 3-4 minuty w maksymalnej mocy 650 W.

 

CHŁODZENIE TERMOFORU:

Włóż termofor z pestek wiśni do czystego pojemnika lub woreczka strunowego. Pamiętaj aby dobrze zamknąć pojemnik/woreczek aby zapobiec zamoczeniu i nasiąknięciu wilogoci. Tak przygotowany termofor włóż do lodówki na około 1 godzinę lub do zamrażarki na około 30 minut (w zależności jak zimny termofor chcesz otrzymać). Po tym czasie wyłóż termofor z pojemnika/woreczka. Teraz już możesz korzystać z niego! Zalecamy stosowanie termoforu przez 15-20 minut.

 Termofor z pestkami wiśni po podgrzaniu/schłodzeniu utrzymuje swoją temperaturę przez dłuższy czas.

Pamiętaj o tym, że kolory przedmiotów na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od tych w rzeczywistości w zależności od ustawień monitora.

Wypełnienie: 100% pestki wiśni

Materiał zewnętrzny: 100% len

Materiał wewnętrzny: 100% bawełna

Wypełnienie: 100% pestki wiśni

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie