• Lniany kompres z solą WISTERIA

Lniana poduszka z solą łagodząca ból

KOLOR
69.99 -15% 59.49
Do końca promocji pozostało:
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
69.99
szt. Zachowaj na później
Opinie
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier Inpost 17
Kurier Inpost (Pobranie) 21
Dostępność Zostało nam już tylko kilka sztuk!
Zostaw telefon

Charakterystyka poduszki z solą

Wymiary (długość x szerokość): 20x10 cm

Waga: ok. 300 g

Materiał zewnętrzny: 100% len

Materiał wewnętrzny: 100% bawełna

Wypełnienie: 100% sól

Kolor: WISTERIA- ciemny, brudny róż

Posiada: pokrowiec zewnętrzny szyty na zakładkę, który umożliwi łatwe ściągnięcie i wypranie;

Etyczna i ekologiczna produkcja

Nasza poduszka jest naturalny, ekologiczna, w pełni biodegradowalna i bezpieczna dla alergików. Sól kamienna pochodzi z kopalni w Kłodawie. Tkaniny użyte do produkcji spełniają standardy OEKO-TEX 100 i w większości pochodzą z Polski.

Poduszka została uszyta przez nas w Polsce mając na uwadze zasady zero waste.

Jak podgrzewać i schładzać kompres z solą?

PODGRZEWANIE PODUSZKI:

SPOSÓB 1. Połóż poduszkę z solą na czystym grzejniku i pozostaw na tak długo, aż uznasz, że poduszka jest wystarczająco rozgrzana. Poduszkę można latem rozgrzewać też na słońcu.

SPOSÓB 2. Rozgrzej piekarnik do maksymalnie 100°C. Zdejmij lnianą poszewkę zewnętrzną i umieść poduszkę w czystym naczyniu żaroodpornym. Gdy temperatura w piekarniku osiągnie 100°C włóż poduszkę w naczyniu do środka piekarnika w centralnej jego części. Podgrzewaj poduszkę przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika załóż poszewkę lnianą. Teraz możesz już korzystać z poduszki jak z ciepłego kompresu! Zalecamy stosowanie kompresu przez 15-20 minut. 

SPOSÓB 3. Zdejmij lniany pokrowiec zewnętrzny i umieść poduszkę w czystym naczyniu. Włóż naczynie z poduszką do mikrofali, tak by nie dotykała ona ścianek urządzenia. Podgrzewaj przez około 3-4 minuty w maksymalnej mocy 650 W.

CHŁODZENIE PODUSZKI: 

Włóż poduszkę z solą do czystego pojemnika lub woreczka strunowego. Pamiętaj aby dobrze zamknąć pojemnik/woreczek aby zapobiec zamoczeniu i nasiąknięciu wilgoci. Tak przygotowaną poduszkę włóż do lodówki na około 1 godzinę lub do zamrażarki na około 30 minut (w zależności jak zimny kompres chcesz otrzymać). Po tym czasie wyłóż poduszkę z pojemnika/woreczka. Teraz możesz korzystać z niej jak z zimnego kompresu! Zalecamy stosowanie kompresu przez 15-20 minut.

Poduszka z solą po podgrzaniu/schłodzeniu utrzymuje swoją temperaturę przez dłuższy czas.

Pamiętaj o tym, że kolory przedmiotów na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od tych w rzeczywistości w zależności od ustawień monitora.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie