• Lniany kompres z solą GRAPHITE

Lniana poduszka z solą do stosowania na ciepło i na zimno

Kolor/Wzór
Brak towaru
69.99
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier Inpost 17
Kurier Inpost (Pobranie) 21
Dostępność Oh nie, tak nam przykro! Produkt, który chciałaś kupić aktualnie jest wyprzedany. Jeśli bardzo Ci na nim zależy, kliknij przycisk "Powiadom o dostępności". Przepraszamy ♥
Zostaw telefon

Charakterystyka poduszki z solą

Wymiary (długość x szerokość): 20x10 cm

Waga: ok. 300 g

Materiał zewnętrzny: 100% len

Materiał wewnętrzny: 100% bawełna

Wypełnienie: 100% sól

Kolor: GRAPHITE- grafitowy szary

Posiada: pokrowiec zewnętrzny szyty na zakładkę, który umożliwi łatwe ściągnięcie i wypranie;

Etyczna i ekologiczna produkcja

Nasza poduszka jest naturalny, ekologiczna, w pełni biodegradowalna i bezpieczna dla alergików. Sól kamienna pochodzi z kopalni w Kłodawie. Tkaniny użyte do produkcji spełniają standardy OEKO-TEX 100 i w większości pochodzą z Polski.

Poduszka została uszyta przez nas w Polsce mając na uwadze zasady zero waste.

Jak podgrzewać i schładzać kompres z solą?

PODGRZEWANIE PODUSZKI:

SPOSÓB 1. Połóż poduszkę z solą na czystym grzejniku i pozostaw na tak długo, aż uznasz, że poduszka jest wystarczająco rozgrzana. Poduszkę można latem rozgrzewać też na słońcu.

SPOSÓB 2. Rozgrzej piekarnik do maksymalnie 100°C. Zdejmij lnianą poszewkę zewnętrzną i umieść poduszkę w czystym naczyniu żaroodpornym. Gdy temperatura w piekarniku osiągnie 100°C włóż poduszkę w naczyniu do środka piekarnika w centralnej jego części. Podgrzewaj poduszkę przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika załóż poszewkę lnianą. Teraz możesz już korzystać z poduszki jak z ciepłego kompresu! Zalecamy stosowanie kompresu przez 15-20 minut. 

SPOSÓB 3. Zdejmij lniany pokrowiec zewnętrzny i umieść poduszkę w czystym naczyniu. Włóż naczynie z poduszką do mikrofali, tak by nie dotykała ona ścianek urządzenia. Podgrzewaj przez około 3-4 minuty w maksymalnej mocy 650 W.

CHŁODZENIE PODUSZKI: 

Włóż poduszkę z solą do czystego pojemnika lub woreczka strunowego. Pamiętaj aby dobrze zamknąć pojemnik/woreczek aby zapobiec zamoczeniu i nasiąknięciu wilgoci. Tak przygotowaną poduszkę włóż do lodówki na około 1 godzinę lub do zamrażarki na około 30 minut (w zależności jak zimny kompres chcesz otrzymać). Po tym czasie wyłóż poduszkę z pojemnika/woreczka. Teraz możesz korzystać z niej jak z zimnego kompresu! Zalecamy stosowanie kompresu przez 15-20 minut.

Poduszka z solą po podgrzaniu/schłodzeniu utrzymuje swoją temperaturę przez dłuższy czas.

Pamiętaj o tym, że kolory przedmiotów na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od tych w rzeczywistości w zależności od ustawień monitora.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie